Education is the most powerful weapon which you can use to change the world
- Nelson Mandela -

Vi tror at en av de viktigste nøklene til fred og utvikling er utdanning. Vi støtter prosjekter som gir skolegang til de fattigste og foreldreløse i Kongo. La Afrika Leve har bidratt til åpning av en videregående skole i Burundi som nå gir skolegang til 800 elever i året! Den viktigste satsningen er imidlertid det som gjøres av det lokale arbeidet til blant annet Laissez L'Afrique Vivre (forkortet til LAV).

Sosthene Kubisa er leder for Laissez L'Afrique Vivre (LAV). De gir unge menn og kvinner mulighet for en yrkesfaglig utdanning. Arbeidet drives 100% av kongolesere, med støtte fra blant annet La Afrika Leve og "East Congo Initiative" (ECI), grunnlagt av Ben Affleck. Her forteller han hvorfor dette senteret er så unikt:

 

Møt noen av menneskene som jobber for å hjelpe menn og kvinner i øst-kongo, i La Afrika Leve sitt lokale arbeid: "Laissez L'Afrique Vivre". Denne flotte YouTube-dokumentaren er flimet av Amy Rice i 2011, i samarbeid med Øst-Kongo Initiativet (ECI). Gjennom støtte fra La Afrika Leve, fikk Sifa og Erick yrkesfaglige ferdigheter og fysiologiske støtte, som hjalp dem med å bli reintegrert i sine lokalsamfunn etter erfaringer fra traumatisk vold.