En hilsen fra en av kvinnene ved LAV senteret i DR Kongo

På LAV senteret gjøres det en enestående innsats for kvinner som har blitt utsatt for krigshandlinger! Barn og kvinner forteller om grufulle overgrep og de viser en enorm takknemlighet over hjelpen de får! 
I dag vil vi overbringe en hilsen fra en av disse kvinnene.

"Jeg heter Neema Mukwiza, og kommer fra Birava. Jeg er 21 år og vokste opp i en familie med 8 barn, 5 jenter og 3 gutter. Mine foreldre døde da jeg var 13 år. Jeg ble tvunget til å slutte på skolen fordi ingen kunne betale skolepengene. Jeg begynte å jobbe på åkeren. En dag når jeg dro fra åkeren sammen med vennene mine, ble vi overfalt av den bevæpnede opprørsgruppen Kikuni. De tok oss inn i skogen og vi ble voldtatt gjentatte ganger.

NEEMA ØLAV .jpg

"Etter en stund, tvang en av soldatene meg til å være hans kone og jeg fikk 3 barn med ham. Den eldste er 5 år, den midterste 3 år og den yngste 1 år. Kort tid etter at soldaten døde i krigen kunne jeg reise tilbake til familien min. Det var veldig vanskelig fordi ingen kunne forsørge mine barn. En dag fikk et av familiemedlemmene mine informasjon om LAV, og spurte om jeg var interessert i opplæring på dette senteret. Jeg forlot landsbyen min og fikk en plass på LAV- senteret. Jeg startet opplæring i søm i mai."

Barna og mødrene får kost og losji på LAV senteret. 

Barna og mødrene får kost og losji på LAV senteret. 

"Jeg får kost og losji på LAV sin kostskole for jenter. Etter 6 måneders opplæring kan jeg nå sy kjoler, og vi holder på å lære og sy klær til menn. Jeg føler meg høyt verdsatt og jeg drømmer om en bedre fremtid når utdanningen er ferdig. Jeg ønsker å være en av de beste syerskene i min landsby, og planlegger å åpne en stor og moderne systue. På denne måten kan jeg tjene til livets opphold og ta godt vare på mine barn, brødre og søstre.

Jeg er takknemlig for at LAV gir mat og helsehjelp til meg og mine barn". 

"Deres støtte er veldig viktig for vår motivasjon og helse." 

Kvinner som har blitt utsatt for overgrep får behandling, psykologhjelp for sine traumer og en yrkesfaglig utdannelse slik at de kan ta vare på seg og barnet. 

Kvinner som har blitt utsatt for overgrep får behandling, psykologhjelp for sine traumer og en yrkesfaglig utdannelse slik at de kan ta vare på seg og barnet. 

Gi din gave til
kontonummer:
2610 28 11908

 

Eller Vipps til
70251

"På LAV senteret føler jeg meg høyt verdsatt og jeg drømmer om en bedre fremtid når utdanningen er ferdig."

"På LAV senteret føler jeg meg høyt verdsatt og jeg drømmer om en bedre fremtid når utdanningen er ferdig."